2009 > №3, май-июнь |
Биологические особенности иммуноглобулинов класса G мышей, которым длительное время скармливали мозг крупного рогатого скота
Установлено, що згодовування мишам додатково до раціону мозку великої рогатої худоби та м’ясо-кісткового борошна (1:1) призводить до значного підвищення кількості імуноглобулінів, які взаємодіють із ДНК, а також із протеїновою і ліпідною фракціями мозку тварин. Досліджено здатність цих імуноглобулінів індукувати загибель клітин лінії L1210 лейкемії миші шляхом апоптозу, що супро- воджується зміною рівня протеїнів Bcl-2, p53 і прокаспази-3. обговорено можливості використання цієї експериментальної тваринної моделі (клітин лінії L1210 лейкемії миші) для з’ясування цитопатогенетичних механізмів розвитку трансмісивних спонгіформних енцефалопатій.
Получено: 2009-02-25
Опубликовано на сайте: 2009-06-06
Оригинал статьи на украинском языке доступен для скачивания в формате PDF.
© Украинский биохимический журнал