Aрхив журнала > 2005 > № 6, ноябрь-декабрь

Лизальбиновая кислота – новый стимулятор всасывания для буккального введения белковых препаратов

П. Л. Старокадомский, И. Я. Дубей

Букальне введення білкових препаратів в організм (через слизову оболонку рота) порівняно з іншими методами є безпечним та зручним. Однак за ефективністю цей спосіб поки що не може конкурувати з ін’єкцією ліків. Для підвищення ефективності всмоктування білків слизовою оболонкою рота необхідні стимулятори нового покоління, які були б достатньо ефективними, але не призводили до подразнення в ротовій порожнині та неприємного смакового відчуття. Цим вимогам відповідає лізальбінова кислота – продукт лужного гідролізу яєчного альбуміну. У роботі описано спосіб її одержання та основні фізико-хімічні властивості її. Показано, що лізальбінова кислота підвищує проникність слизової оболонки рота для низки білкових препаратів. Нами рекомендовано використовувати її як стимулятор всмоктування для нових букальних білкових препаратів.

Получено: 2005-06-15

Опубликовано на сайте: 2006-12-25

Оригинал статьи на русском языке доступен для скачивания в формате PDF.

© Украинский биохимический журнал