title ua

Архів журналу > 2012 > № 1, січень-лютий

АНТИОКСИДАНТНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРОТЕЇНІВ
ПІСЛЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ–РОЗМОРОЖУВАННЯ

С. Л. Розанова, К. Д. Розанова, О. А. Нардід 

 Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, Харків;
е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Представлено експериментальні дані, одержані за порівняльної оцінки впливу різних режимів заморожування на антиоксидантну активність ізольованих протеїнів: альбуміна із сироватки крові людини, цитохрома с із серця коня та глюкозооксидази з Aspergillus niger. Зміна антиоксидантної активності протеїнів може бути пов’язана зі змінами конформації протеїнів. Характер впливу заморожування–розморожування на протеїни залежить від особливостей структури молекули та режимів охолодження.

Ключові слова: альбумін, глюкозооксидаза, цитохром с, заморожування–розморожування, антиоксидантна активність.

Оригiнал статтi росiйською мовою доступний для зкачування в форматi PDF.

© Український бiохiмiчний журнал