Архів журналу > 2010 > № 5, вересень-жовтень

ЗМІНИ ВМІСТУ ЛІПІДІВ ТА ЇХНЬОГО ЖИРНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ В ЖОВТКУ ЯЄЦЬ І ПЕЧІНЦІ ПЛЕМІННИХ КУРЕЙ ТА ЕМБРІОНІВ ЗАЛЕЖНО ВІД РІВНЯ КАРОТИНОЇДІВ У РАЦІОНІ

О. І. Дух, С. О. Вовк

Львівський національний аграрний університет, Україна;
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У статті наведено результати досліджень із вмісту загальних ліпідів, фосфоліпідів та жирнокислотного складу загальних ліпідів печінки племінних курей породи Шавер-579, жовтка яєць та печінки 19-добових ембріонів. Встановлено зворотну залежність між вмістом ненасичених жирних кислот у складі ліпідів жовтка яєць та індексом інтенсивності обміну ліпідів у печінці 19-добових ембріонів.

Ключові слова: каротиноїди, жирні кислоти, фосфоліпіди, загальні ліпіди, індекс інтенсивності обміну ліпідів.

Оригiнал статтi українською мовою доступний для зкачування в форматi PDF.