Архів журналу > 2007 > № 4, липень-серпень
ВПЛИВ ДОДАВАННЯ ДО РАЦІОНУ ПЕРЕПЕЛІВ ЗЕРНА
АМАРАНТУ НА ЛІПІДНИЙ СКЛАД ТКАНИН ПІДШЛУНКОВОЇ
ЗАЛОЗИ, СКЕЛЕТНИХ М’ЯЗІВ ТА ЖОВТКА ЯЄЦЬ
С. І. Цехмістренко, Н. В. Пономаренко
Білоцерківський державний аграрний університет, Україна;
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Установлено модифікувальний ефект зерна амаранту на ліпідний склад тканин підшлункової залози та скелетних м’язів перепелів – зниження вмісту холестеролу та підвищення рівня триацилгліцеролів і ефірів холестеролу, тоді як вміст загальних ліпідів та співвідношення їхніх окремих фракцій у жовтку яєць птиці істотно не змінюється.
Ключові слова: ліпідний склад, підшлункова залоза, скелетні м’язи, жовток яєць, перепела, амарант.
Оригiнал статтi українською мовою доступний для зкачування в форматi PDF.
© Український бiохiмiчний журнал