Архiв журналу > 2005 > № 6, листопад-грудень

Лизальбиновая кислота – новый стимулятор всасывания для буккального введения белковых препаратов

П. Л. Старокадомський, І. Я. Дубей

Букальне введення білкових препаратів в організм (через слизову оболонку рота) порівняно з іншими методами є безпечним та зручним. Однак за ефективністю цей спосіб поки що не може конкурувати з ін’єкцією ліків. Для підвищення ефективності всмоктування білків слизовою оболонкою рота необхідні стимулятори нового покоління, які були б достатньо ефективними, але не призводили до подразнення в ротовій порожнині та неприємного смакового відчуття. Цим вимогам відповідає лізальбінова кислота – продукт лужного гідролізу яєчного альбуміну. У роботі описано спосіб її одержання та основні фізико-хімічні властивості її. Показано, що лізальбінова кислота підвищує проникність слизової оболонки рота для низки білкових препаратів. Нами рекомендовано використовувати її як стимулятор всмоктування для нових букальних білкових препаратів.

Отримано: 2005-06-15

Опублiковано на сайтi: 2006-12-25

Оригiнал статтi росiйською мовою доступний для зкачування в форматi PDF.

© Український бiохiмiчний журнал